"Ševrolet volt" izabran za "Automobil 2011"

Bez autora
Nov 18 2010

"Ševrplet volt" proglašen je automobilom godine dva puta u istom danu - od strane "Auto magazina" i "Motor trenda". Američki "Auto magazin" proglasio je električni hibridni model "ševrolet volt" kompanije "Dženeral motors" (GM) za "Automobil godine 2011".Urednici tog specijalizovanog magazina izabrali su "ševrolet volt" između deset finalista, a njihovoj odluci doprinela je najsavremenija tehnologija koja obezbeđuje kretanje vozila bez straha da će se baterije istrošiti. Drugi magazin "Motor trend" u utorak je, takođe, proglasio model "ševi volt" za automobil 2011. godine. Očekuje se da će se posle SAD "volt" naći i na tržištu Evrope i Kine naredne godine.

"Ševrolet volt" izabran za "Automobil 2011""Ševrplet volt" proglašen je automobilom godine dva puta u istom danu - od strane "Auto magazina" i "Motor trenda".

Američki "Auto magazin" proglasio je električni hibridni model "ševrolet volt" kompanije "Dženeral motors" (GM) za "Automobil godine 2011".

Urednici tog specijalizovanog magazina izabrali su "ševrolet volt" između deset finalista, a njihovoj odluci doprinela je najsavremenija tehnologija koja obezbeđuje kretanje vozila bez straha da će se baterije istrošiti.

Drugi magazin "Motor trend" u utorak je, takođe, proglasio model "ševi volt" za automobil 2011. godine. Očekuje se da će se posle SAD "volt" naći i na tržištu Evrope i Kine naredne godine.

"Ševrolet volt" je najnoviji automobil robne marke "Ševrolet", koja posluje u okviru GM-a, najvećeg proizvođača kola u SAD. Ovaj model može da se kreće pod različitim klimatskim i voznim uslovima bez straha da će se baterija potrošiti. Ima domet od oko 540 kilometara i za pokretanje točkova uvek koristi struju.

Za putovanja do 60 kilometara napaja ga isključivo struja iz litijumske baterije kapaciteta 16 kilovolti, pri čemu ne koristi benzin i ne emituje nikakve izduvne gasove. Kada se baterija isprazni, uključuje se generator na benzin, koji daje struju potrebnu za pokretanje. Taj način rada produžava domet za još nekoliko stotina kilometara.

GM je protekle sedmice najavio da su izabrani dileri "Ševroleta", u SAD već počeli da preuzimaju porudžbine klijenata za "volt" za 2011. godinu.

Cena tog vozila u SAD biće 41.000 dolara, ali će gotovo svi kupci iskoristiti mogućnost da odbiju porez na dobit, pa će realna cena iznositi oko 33.500 dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik